вторник, 20 февруари 2018 г.

Новите ми книжки

Здравейтеее,
преди няколко дни не успях да се сдържа и си поръчах три книжки от Издателство Бард - Стивън Хокинг-"Кратка история на времето", Дж. Р. Р. Толкин-"Хобит" и Дж. Р. Р. Мартин-"Танц с дракони" ("Песен за огън и лед 5"). 



Ровейки из разни сайтове забелязах, че предлагат да прочетеш откъс от книга №6 на Дж. Р. Р. Мартин от поредицата "Песен за огън и лед", по която е направен и сериала "Игра на тронове". Аз и приятелят ми сме почитатели на сериала и книгите, за това ми стана интересно и отворих сайта на издателството (тук). И какво виждат очите ми - намаление! Естествено след това изпаднах в транс докато не поръчах книги. Нямах намерение скоро да си купувам, а и съм пред заплата, но това намаление беше прекалено изкушаващо. До 10 юли всички пет книги от поредицата "Песен за огън и лед" са с намаление 30%. Ние имахме вече първите четири и т.к. петата е най-скъпа не се колебах изобщо и я пуснах в кошницата. В следващия момент виждам нова оферта в сайта - БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА! при поръчка над 40 лв. И започнах една сложна и заплетена мисъл.... Реших, че за да има ефект от намалението ще трябва де се възползвам и от безплатната доставка. Разгледах какво още може да ми хване окото и веднага ми се наби в погледа "Кратка история на времето". И тя се озова в кошницата. Да обаче не ми достигаше малко за намалението и продължих да разглеждам. Харесах си "Хобит", защото съм го чела и имам и "Властелинът на пръстените". А пък едната без другата книга не върви някак. И хоп №3 се озова също под моя опека. Не обичам нещата да са наполовина. Щом имам едната книга, искам и другата. Ако си купя чанта, искам да си купя и обувки и т.н. С една дума обичам всичко да е завършено. Сега започва да ме гложди мисълта дали това не е някакво психично отклонение........не, не, невъзможно. Съвсем наред съм си. Просто обичам комплектите. :) Май се отклоних от главната тема...... Та така се озовах без да се усетя с три книги. Останах доволна от книгите и бързата реакция на издателството. Регистрирах се в сайта им, поръчах книгите, след около два часа получих смс да очаквам доставката им след един ден. Получих ги със куриерска фирма Спиди и бяха много хубаво опаковани. Подредени по големина и стегнати хубаво в пакета, за да не се намачкат или скъсат. 

Останах доволна от обслужването и ще следя с интерес сайта, за да си поръчам отново нещо. 
А вие какви книги си купихте напоследък? Коя книга ви е любимата?
Ще ми бъде интересно да ми препоръчате нещо за четене, което 
ви е впечатлило. :)

2 коментара:

  1. Страхотни книги <3 И аз съм голяма почитателка на "Песен за огън и лед", но си взех петата на английски, заради страхотната корица и това, че беше по - евтина.
    Последно си взех "The Decameron" "Pride & prejustice".

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На мен малко ми куца английския и за това се задоволих с бг вариант на "Песен за огън и лед". А "Декамерон" и "Гордост и предразсъдъци" са страхотни книги, които съм чела преди няколко години (около 15). Ако "Гордост и предразсъдъци" ти хареса, ти препоръчвам да прочетеш "Менсфийлд парк" и "Ема". Също са много приятни книжки.

      Изтриване