четвъртък, 5 май 2016 г.

"ТИРАМИСУ" - една ободряваща постановка

Здравейтеее,
имам много идеи за публикации, но просто времето не ми стига за всичко. Въпреки, че тези две седмици се събраха доста почивни дни, на мен все не ми остава време и постоянно има с какво да се занимавам. Днес, обаче, реших да седна и набързо да ви разкажа за постановката която посетих преди седмица (както казах никакво време не ми остава, дори и за малко писане). 


С колежките ми понякога решаваме да сплотим колектива като направим нещо заедно и най-често това е ходенето на театър. От доста време исках да гледам "Тирамису" и един ден се организирахме набързо и купихме билетите. И така....дойде заветната дата. Бяхме си запазили и маса в ресторант "ДОБРО" за след постановката. Просто там е най-удобно, защото буквално е залепен за сградата на Театър "София"
"ТИРАМИСУ" 
Автор: Йоанна Овшанко
Режисьор: Николай Поляков
Сценография: Огняна Серафимова
Участват: Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Мила Банчева, Дария Симеонова, Луиза Григорова, Снежана Макавеева и Лора Митушева
Времетраене: 1 час и 45 минути (без антракт)


Буквално в превод от италиански думата "тирамису" означава "ободри ме!". В унисон с името си и постановката наистина се оказа точно такава - ободряваща. Авторката й Йоанна Овшанко е работила три години като рекламен агент във една агенция и е "пресъздала този нов и модерен начин на живот, плод на личните й преживявания, в пиесата. Разкрива по интересен начин виртуалната реалност, която се опитва да замени личния живот, вкусове и предпочитания на хората. Седем млади, успели, силни и красиви жени водят своята битка за успех в обществото като зрителите стават свидетели и на най-интимните им изживявания, съпреживяват сблъсъка на личността и наложените обществени правила за успех, реализация, норми за щастие."  
Останах много впечатлена от цялата идея. На моменти тъжна, на моменти смешна......но постановката отразява действителността в начина ни на живот, желанието на хората да изглежда, че живеят по-различен живот от това, което в действителност е. Стремежът на всеки да се докаже пред останалите, че е успял, да покаже сладкия си живот и да скрие горчивата истина. Ако все още не сте го гледали, го препоръчвам. А тези от Вас които са гледали вече "Тирамису" ще се радвам да споделите в коментар и своето мнение.

А вие обичате ли да ходите на театър? Коя постановка гледахте последно? 

Няма коментари:

Публикуване на коментар